Blogger Backgrounds

Monday, 14 April 2014

WEDDING CAKE - STEAM BUTTERCREAM WITH RIBBON ROSE THEME


Dah lama tak buat wedding cake. 
Kali ni jue gune teknik baru. STEAM BUTTERCREAM,
Permukaannya lebih licin seolah2 mcm fondant.
Bila dipotong, krim tu lembut & tak sekeras fondant.

1 TIER - 3 FLAVORS CAKE (red velvet, cake & vanila)
2 TIER - RED VELVET

Semua guna butter cake.

Layered with cream cheese.
Deco: Ribbon roses 
Color, turqoise, blue, purple,pink.









BUN CLASS - PROJECT 2014



Kelas BUN. Jue attend pada 6.4.2014 di bakery BAGUS, melawati.
Yang ni memang saj2 nak attend. untung2 bole buat bekal sekolah anak nanti.





KELAS RAINBOW CAKE & VARIETY OF PUFF


 
Terima kasih kepada yang sudi join kelas pada 5.4.2014
Ada 4 peserta.
1 kek tu untuk cikgu.
So,masa kelas memang akan ada buat hands on untuk buat kek end to end process


MODULE 1: VARIETY OF PUFF
MODULE 3: RAINBOW CAKE













kek padang bola


TQ sal



Bulk order puff


Minggu lepas minggu tsunami order puff. 
Ada more than 20 boxes. 
Ni je pic yang sempat snap...



Fruit puff& cream puff


TQ Nana...
Sedap katanya. Beberapa hari lepas tu order lagi creampuff


Rainbow cake for cik long



TQ ain.


Wednesday, 2 April 2014

CLASS MODULE


Assalamualaikum...
Mulai bulan April ini saya akan mula mengajar kelas-kelas yang diadakan di rumah saya.
Area: Setapak.

YURAN SERENDAH RM100 SEHINGGA JUN 2014


Info:

- Semua adalah hands on class.
- Hasil2 boleh dibawa pulang.
- Tidak perlu bawa apa2.
- Nota diberikan
- Minum pagi diberi untuk sesi pagi & minum petang akan diberi untuk sesi petang. kalau attend whole day, lunch disediakan. Jadi tak perlu bawa makanan. Air juga disediakan.
- Tidak bole bawa anak2.Yang ni kena minta tolong suami untuk jaga anak2 sekejap.
- Untuk ibu menyusu, bole request masa2 yg sesuai untuk mengepam. Bilik disediakan.
- Ruang solat pun disediakan.
 

Saya ada juga mengajar kelas di bakery berdekatan rumah saya pada 20 APRIL 2014.
Siapa yang join CLASS VARIETY PUFF & ECLAIR, bole contact:

Cathrine
012-633 5188
012-646 3228












Orange cake

 

Happy Birthday kak Ibi.
Masa ni celebrate besday girl kat RESTORAN REBUNG DATO' CHEF ISMAIL di bangsar.
Recommended!!!
Makanan sangat sedap2. Macam2 menu kampung ada.sesuai dengan tekak melayu.

Masa nak potong  keklepas makan tu, tetibe chef datang & join us.
Sangat peramah.
Siap join nyanyi lagi. huhuhu...


cake: orange cake
layer: choc fudge
frosting: buttercream.


cake for company GOM RESOURCES SDN BHD




Kek untuk celebrate birthday staff company GOM RESOURCES SDN BHD untuk Jan, Feb & Mac


3 flavors cake


Kek untuk farewell di ofis.


Minecraft cake & cup cake



Tq Kak Naz @ Datin Naz.
Kak Naz akan order kek untuk semua birthday anak2 dia kat jue since last 2 years.
Kira akak ni regular customer. 
Favourite cake: Red velvet, orange cake & multi flavor cake.
Anak2 dia memang akan request kek "auntie jue".
 





Rainbow cake


TQ Cik wan for order



Sunday, 23 March 2014