JellyPages.com

Thursday, 27 June 2013

BERCUTI SEPANJANG BULAN PUASA




ASSALAMUALAIKUM...

Kepada semua rakan2, selamat menyambut ibadah puasa tak lama lagi... Dengan itu, saya ingin merehatkan diri selama sebulan bagi menghormati bulan RAMADHAN al-MUBARAK.



Jumpa lagi selepas raya ye. IN SHA ALLAH...


CAKE IN JAR RAINBOW










Wednesday, 19 June 2013

OUR NEW LOGO


INTRODUCING OUR NEW LOGO
.
.
.
.
.
.
.
.
TADA!!!!!!

TQ kepada cik designer... 
This is really cute
I like!!!!







PUSH POP CAKE - NEW ITEM


NEW ITEM from ANEKA RASA FOOD...

Yang ni available lepas raya.
Price will infom later ye.





Rainbow cake again



TQ Cikgu yati...
yang ni sebelum dibalut with cream cheese





Cake in jar - Hexagon shape



TQ Kak Asiah.
kali ni jar bentuk hexagon plak...




Marble cake with cream cheese frosting



TQ Kak Ros.
Dalam kek ni ada 4 color (Biru, hijau, kuning & merah). 
So colorful...




Red velvet cup cake



TQ Pn. Rajes.
Peminat setia red velvet...


Thursday, 13 June 2013

Celebrate besday my boy at his school



Assalamualaikum...


Malam tadi pukul 9.30pm, baru nak on oven nak bakar 2 biji kek & prepare untuk cake in jar untuk dibawa ke sekolah isyam. kali ni nak bagi dia celebrate ngan classmate dia pulak.

Dulu2 ibu dia tak merasa nak celebrate ngan kawan2 kat sekolah, skrg ni bagi can kat anak lak. Teacher dia da pesan awal, no jajan2, no food or sweets for goody pack. Only stationary is allowed.
Ok, yang ni kena patuh & mula lah misi mencari alat tulis petang semalam. Masa tu jugakla dok sibuk cari jar & barang2 kek. Memang kalut sungguh la.

Lihatla hasil kerja ibu sorang2 malam tadi. assistant tak dak. Kena jadi cameraman jugak la jawabnye..
pagi2, lepas hantar anak2 kat rumh bb sitter, terus pi sekolah hantar kek2, etc. 
isyam bb sitter hantar lewat skit dalam pkl 8pg.


cake in jar untuk teachers & cakes for kids!


As requested. rainbow cake again... Tak abis2 lagi kemaruk isyam ngan rainbow cake. He loves colors...


Strawberry & vanila cake. layer with strawberry filling & cream cheese....


Extra rajin. So, bubuh ribbon & sudu



Ok, done! boleh tido...


Hadiah untuk kawan2 isyam...


inside pencil case


Barbie Doll with image



TQ Maria. Baru nak upload pic




Wednesday, 5 June 2013

Minggu cake in jar



Yeah... minggu ni minggu cake in jar.
Yg ni order yg sempat snap. Yang lain2 tu, memg xdan nak amik gambar.
100pcs order from Marsya & zura

85pcs - Marsya
15pcs - Zura







pic bawah ni jue copy & paste dari fb tuan tanah, Marsya


Sunday, 2 June 2013

Rainbow cake with fresh fruits



TQ Kak Mim for order...


Dapat komen dari Mim "cake tu sangat sedap, jue. semua org puji. tq"

hihihi... tq atas komen yg memberangsangkan.
Actually kek ni jue gune cream cheese untuk filling & topping.
Kek jue buat butter cake...


Tinggi kek ni ngam2 tinggi kotak kek je. 5inch or lebih kurang dalam 12cm.




copy paste pic dari fb mim. 

Tajuk pic " MARYAM & HER RAINBOW CAKE"

Selamat hari jadi Maryam yg ke-2.